Upptäcksresa

Publicerad: 19/05 17:32

April 2024. Då går papperstidningen i graven. Åtminstone hävdar den norska medieprofessorn Erc Wilberg ofta det och visar en dyster prognoskurva som räknats ut  utifrån branschens siffror de senaste åren. I det läget är det inte svårt att känna strypsnaran skava mot halsen.

Men så fortsätter han: Detta alltså om  branschen inte gör något. Det har varit Wilbergs – och många andras – hälsning till mediehusen i flera år nu. Och en del mediehus har lystrat och hoppat på förändringståget, andra har nyss löst ut biljett medan en del fortfarande  inte nått fram till perrongen.

Vi på Hbl hör till dem som hoppat på tåget och redan nått viktiga anhalter. Jag tänker till exempel på läsplattan som testats på Åland. Före sommaren slår ut i full blom gör vi ännu en viktig nylansering.

Häng  med oss på den spännande resan!

Redaktionschefens blogg

RSSRedaktionschefens blogg

Lena Skogberg berättar om vad som är på gång på Hbl

 • Om bloggaren

  Lena Skogberg brinner för tidningar i allmänhet och Hbl i synnerhet. Håller inte alltid med dig men kommer alltid att försvara din rätt att säga vad du tycker. Är statsvetare till utbildningen och journalist i själen. Har jobbat på Vasabladet, Åbo Underrättelser och som Hbl:s korrespondent i Sverige.
 • maj 2011
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Kategorier