Julkul på Hbl

Publicerad: 22/12 19:17

Vi har en princip här på Hbl. Att alla julklappar som sänds till oss, främst cheferna, läggs i en gemensam julklappssäck och lottas ut bland alla. I dag var det dags för Fru Fortuna, eller snarare Herr Fortune, att ropa upp namnen på de lyckliga vinnarna. Halv fyra ringde chefredaktören i klockan och föreställningen kunde börja.

 

Vår chefredaktör är en fyndig man, och med administrativa redaktionschefen som assistent, kunde det inte bli annat än en kavalkad av skrattsalvor. Någon fick kombinationen pralinask och disktrasa, en annan bindor och skurborste, en tredje strumpor och blåvita ljus.

 

I år har vi också infört en ny tradition. Vi har en äkta julgran på redaktionen. Den har skänkts oss av en god kollega, Landsbygdens folk.

 

Prytt den har vi gjort själva, med egenhändigt gjorda hälsningar inför nästa år. I bästa Strömsöstil. I toppen tronar en ståtlig stjärna med Amos Andersons bild i mitten. Läser man önskningarna inför 2012 varierar de från ”Fred i Mellanöstern” till ”Fler kaffepauser med icke-sönderstressade kollegor”.

Vann tävlingen om bästa pynt gjorde för övrigt ett dopat pepparkakshjärta i filt och korstygn med budskapet: ”Fler homodansare på slottet”.

Med det önskar vi er alla En God jul!

 

Redaktionschefens blogg

RSSRedaktionschefens blogg

Lena Skogberg berättar om vad som är på gång på Hbl

 • Om bloggaren

  Lena Skogberg brinner för tidningar i allmänhet och Hbl i synnerhet. Håller inte alltid med dig men kommer alltid att försvara din rätt att säga vad du tycker. Är statsvetare till utbildningen och journalist i själen. Har jobbat på Vasabladet, Åbo Underrättelser och som Hbl:s korrespondent i Sverige.
 • december 2011
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Kategorier