Det hemliga jobbet i glasburen

Publicerad: 09/11 17:16

I dagar har de suttit barrikerade i ett av våra rum med glasväggar. Vi som går förbi ser röda kinder, viftande armar, händer som klipper i papper, flimrande ljus från datorer. I något skede började det dyka upp långa sjok av papper på  glasburens väggar. Som en modern form av tapet. Ibland har främmande människor skymtat därinne. Aha, en förståsigpåare utifrån. Nån annan dag har det varit  tomt, tyst och nersläckt i rummet. Då vet man: Spionresa till någon annan redaktion i något annat (grann)land.

Something`s cooking.

Ikväll kommer en läsarpanel att få veta vad. Det skymmer ute nu och kvällsskiftet har startat.

Vad det handlar om?

Vår framtid. Det pågår ett intensivt utvecklingsarbete inom vår koncern KSF och gänget i glasburen är en projektgrupp som under ledning av Johanna Törn-Mangs, chef för digitala medier, jobbar på vårt nästa projekt för pekdatorer, ett projekt vi kallar ”Hbl+”.

Exakt vad det innebär är  för tidigt att säga eftersom vi helt enkelt inte vet exakt. Det är där läsarpanelen kommer in. Men så mycket kan vi avslöja att det ska bli en produkt som vi hoppas kunna locka nya läsare med. I branschen talas det om domedagsstämning, om hur sena i starten mediehusen är vad gäller resurser och satsningar på innovation och framåtblickande. Som ni vet har vi  också sparkrav hängande över oss.

Just därför är det jobb som pågår i vår glasbur – Akvariet på femte våningen – så oerhört viktigt.

Redaktionschefens blogg

RSSRedaktionschefens blogg

Lena Skogberg berättar om vad som är på gång på Hbl

 • Om bloggaren

  Lena Skogberg brinner för tidningar i allmänhet och Hbl i synnerhet. Håller inte alltid med dig men kommer alltid att försvara din rätt att säga vad du tycker. Är statsvetare till utbildningen och journalist i själen. Har jobbat på Vasabladet, Åbo Underrättelser och som Hbl:s korrespondent i Sverige.
 • november 2011
  M T O T F L S
  « aug   Dec »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Kategorier