Vemodiga vindar

Publicerad: 31/08 10:32

Ordet vemodigt har använts mer än vanligt i redaktionens korridorer den här veckan. I dag är sista dagen som Hannu Olkinuora kan titulera sig chefredaktör för Hbl, och det innebär på samma gång ett avslut och en nystart för oss alla.

I går på eftermiddagen samlades vi i ”Lusthuset” med kaffe, tårta och avskedsord. Administrativa redaktionschefen Patricia Winckelmann-Zilliacus beskrev hur Hannu dök upp på Hbl hösten 2008 med en trendig rikssvensk vokabulär: ”Vi måste förändra vårt tänk, vi måste skapa fallhöjd, vi måste hållas på banan”.

Biträdande chefredaktör Marit af Björkesten menade att Hannu bara delvis har rätt i beskrivningen att han utsatt oss för rysk simskola:

– Du har hela tiden stått på bryggan och till och med hoppat i med kläderna på när det varit nödvändigt.

Fackets ordförande Katarina Koivisto konstaterade att diskussionens vågor många gånger gått höga:

– Vi har inte alltid hållit med dig, men det vi alla kan vara ense om är att Hbl har gått framåt under dina år.

En märkbart rörd chefredaktör sade själv att han, när han kom för tre år sedan, hoppades att Hbl skulle bli hans yrkeslivs efterrätt. Det har det på många sätt också blivit, fortsatte han – men några tuggor har haft en besk bismak och inte varit lätta att svälja.

Vare det hur som helst med det, för egen del kan jag bara konstatera att det varit en ynnest att få jobba med ett av Finlands mesta medieproffs.

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - Siv Fagerlund: 31/08 19:31

  Hannu Olkinuora har varit en chefredaktör som ”andligt” gått ut från redaktionen och in i stugorna,(åtminstone i vår stuga) vilket inte är så vanligt. Han har på något sätt ”känts” och vi har intresserat tyckt oss följa med hans åtgärder när det gällt HBL:s förändring. Därför vill jag som en enskild intresserad Husisläsare också från ”stugan” sända mitt hjärtliga tack till den avgående chefredaktören och önska lycka till framåt i tiden. Tack! Siv Fagerlund


RSS feed for comments on this post.

Redaktionschefens blogg

RSSRedaktionschefens blogg

Lena Skogberg berättar om vad som är på gång på Hbl

 • Om bloggaren

  Lena Skogberg brinner för tidningar i allmänhet och Hbl i synnerhet. Håller inte alltid med dig men kommer alltid att försvara din rätt att säga vad du tycker. Är statsvetare till utbildningen och journalist i själen. Har jobbat på Vasabladet, Åbo Underrättelser och som Hbl:s korrespondent i Sverige.
 • augusti 2011
  M T O T F L S
  « jun   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Kategorier