Dagen efter

Publicerad: 18/04 16:03

Vad är det för ett Finland vi vaknat upp till denna vårdag? När jag traskade till redaktionen i morse, längs vårdammiga gator  efter bara några timmars sömn, såg allt ut precis som vanligt.

Och ändå är det inte samma land. Situationen är helt ny, kompassnålen snurrar runt, runt, och ingen vet ännu riktigt vartåt den pekar när den väl stannar.

Oberoende av vad man tycker om valutgången är upplägget mycket spännande för oss journalister. Det här är inget status quo-läge (trots att Timo Soinis favoritband lär vara Status Quo) utan en situation där ingen kan förutspå dramaturgin. Visst, gissningar har vi – vi fördelade till och med lekfullt ministerportföljer  i natt efter att sista upplagan gått i tryck – men på riktigt vet ingen vad som väntar. Men det är vår sak att bevaka det, och helst också vara först med att berätta om kohandeln som garanterat pågår i politikens mitt redan nu.

Kalasläge, alltså.

Och mitt i allt, medan vi med pannorna i djupa veck funderar på politikens innehåll, går plötsligt larmet: En av Bubis ungar har trillat ur boet!

Hjälp! Utryckning!

Vårt team, Sofia och Benjamin, var snabbt på plats. Läs deras historia på www.hbl.fi.

2 Comments

 1. Kommentar #1 - suedoise: 19/04 07:30

  men finns ingen medvetenhet alls hos en redaktionschef pa en viktig tidning att hela EU via rader av tvkanaler plus icke-europeiska som Al
  Jazeera English och CNN foljt Finlands val? Skulle valet vara en intern upplevelse pa en sent arbetande redaktion?
  Konstigt att den internationella uppmarksamheten inte gjort minsta intryck. Ar det kanske inte politiskt korrekt att bry sig?
  Halsningar
  Your Paris fan club


 2. Kommentar #2 - IngvarS: 19/04 17:28

  Varför är det så viktigt att lyfta fram att det är journalisters roll att bevaka samhällsskeendet? Är ni osäkra på er uppgift eller finns här ett stänk av yrkesglorifiering? Om upplägget är spännande eller inte, så är det er sak att bevaka det – i stort och i smått. Och förresten hör det också till journalisters uppgift att kolla fakta? Vet man att ungarna är Bubis?


RSS feed for comments on this post.

Redaktionschefens blogg

RSSRedaktionschefens blogg

Lena Skogberg berättar om vad som är på gång på Hbl

 • Om bloggaren

  Lena Skogberg brinner för tidningar i allmänhet och Hbl i synnerhet. Håller inte alltid med dig men kommer alltid att försvara din rätt att säga vad du tycker. Är statsvetare till utbildningen och journalist i själen. Har jobbat på Vasabladet, Åbo Underrättelser och som Hbl:s korrespondent i Sverige.
 • april 2011
  M T O T F L S
  « mar   maj »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Kategorier